Mikrodalga ve mini fırına ek olarak mutfağımızı ne çok küçük ev aletiyle doldurduk değil mi? Ekmek kızartma makinesi, mutfak robotu, fritöz, buharlı pişirici, mısır patlatma makinesi, su ısıtıcı, yumurta pişirici, ekmek makinesi, dondurma makinesi, blendır… Her biri bir yandan hayatımızı kolaylaştırıyor, hadi itiraf edelim bir yandan da zorlaştırıyor. Üreticiler sattı biz aldık, mutfağımıza sığamaz olduk. Yine üreticiler, mutfaklardaki sıkıntının farkında ki birden çok fonksiyonu bir araya getiren ve en önemlisi sağlıklı yemek pişiren yeni keşifler peşindeler. İşte Philips Airfryer da bunlardan biri. Fritöz gibi, mini fırın gibi, mikro dalga gibi…
Ürün, geçtiğimiz günlerde The House Cafe Atelier’de düzenlenen, Mutfak Koçu Gülhan Kara’nın da aramızda bulunduğu bir etkinlikte bloggerlara tanıtıldı. Airfryer’da pişen patates kızartmalarının, köftelerin ve patlıcan salatasının tadına bakma fırsatı bulduk. Kendiliğinden yağ içeren gıdalar için yağ eklemeye gerek olmadığını, taze sebzelere ekstra lezzet vermek içinse yarım yemek kaşığı yağ ilave edebileceğimizi öğrendik.
Airfryer’la patentli Rapid Air Hızlı Hava Teknolojisi sayesinde geleneksel fritözlere göre %80’e varan oranda daha az yağ içeren çıtır çıtır patates kızartmaları yapıldığına tanık olduk. Özel vantilatör, ısıtıcı ve hava akımı düzenleyiciden oluşan kombinasyon sayesinde yiyecekler, hızlı ve kolay bir yolla pişirilebiliyor. Sadece havayla kızartma yapıldığından geleneksel yöntemlere göre daha az koku ve duman çıkarıyor, en çok kullanılan aparatları bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, aynı anda iki yemek, kokuları birbirlerine karışmadan pişirilebiliyor. Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Gülhan Kara tarafından hazırlanan tarif kitağçığı, Airfryer ile neler pişirilebileceği hakkında fikir veriyor: paçanga böreği, kadınbudu köfte, mücver, patlıcan beğendili kuzu pirzola, çıtır istavrit, cevizli brownie, damla çikolatalı top kek, karanfilli ayva tatlısı, kumpir, mini kiş, domates dolması… Ürün tanıtımı için alış veriş merkezleri ve Boyner Mağazalarında çalışma yapılıyormuş. Denk geldiğinizde pişirilenlerin tadına bakıp değerlendirmenizi öneririm.